Varstvo osebnih podatkov

V Zavodu za varstvo pred utopitvami, se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki, zato zagotavljamo, da vse osebne podatke vodimo, vzdržujemo, hranimo in nadzorujemo v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES (v nadaljevanju: Splošna uredba o varstvu podatkov) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo s spremembami).

KDO UPRAVLJA Z MOJIMI PODATKI?

Vse podatke obdelujemo ter hranimo mi kot upravljalec. Zavod za varstvo pred utopitvami, Smrtnikova 4, 1000 Ljubljana, info@voda-resevanje.si

ZA KAJ UPORABLJAMO VAŠE PODATKE?

Osebne podatke uporabljamo za namene obveščanja strank preko elektronske pošte o tečajih, usposabljanjih, spremembah terminov in drugih pomembnih informacijah v vezi organizacije in izvedbe usposabljanj, promocije, pomoč strankam, za pregled statistike usposabljanj.

Varstvo podatkov naših strank nam je zelo pomembno, zato podatkov ne prodajamo, posredujemo ali prenašamo iz območja Republike Slovenije ali drugo organizacijo.

Zavod za varstvo pred utopitvami ne uporablja avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.

KATERE PODATKE HRANIMO?

 Za zgoraj navedene namene hranimo:

  • Telefonsko številko

  • email naslov

  • Ime in priimek

  • naslov

  • podatke prijavitelja na usposabljanje

Vsi ti podatki so zbrani v prijavnem obrazcu, ki jih izpolni uporabnik in so potrebni za prijavo na usposabljanje ter izdajo ponudbe.

 

KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE PODATKE?

Osebne podatke uporabnika hranimo, do preklica soglasja uporabnika za hranjenje in obdelavo podatkov oz. minimalno 10 let po opravljenem usposabljanju. Po preklicu soglasja uporabnika, podatke temeljito izbrišemo.

V primeru, da se pogoji hrambe in obdelave podatkov spremenijo, o tem uporabnika obvestimo ter podatke temeljito izbrišemo.

Pogovore ter sporočila (email, sms) hranimo nedoločen čas.

KAKŠNE SO MOJE PRAVICE?

Vsak uporabnik lahko zahteva:

  • Spremembo osebnih podatkov.

  • Prenos osebnih podatkov.

  • Dostop do osebnih podatkov.

  • Pravico do izbrisa osebnih podatkov.

Zgoraj navedene opcije lahko uveljavite: info@voda-resevanje.si

V primeru kršitev se lahko obrnete na:

  • Pritožbo lahko podate Informacijskemu pooblaščencu (Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, e-naslov: gp.ip@ip-rs.si telefon: 012309730, spletna stran: www.ip-rs.si).

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJAMO?

Nastavitve piškotkov lahko nastavite na sporočilu za sprejem uporabe piškotkov (desno spodaj) pred oddanim soglasjem, z klikom na gumb za nastavitve. Shranjevanje piškotkov lahko v brskalniku, ki ga uporabljate onemogočite ali omejite, vendar to lahko pomeni, da nekatere funkcije spletne trgovine ne bodo mogoče. Ta spletna trgovina uporablja tri vrste piškotkov:

1. STROGO ZAHTEVANI PIŠKOTKI:

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti. Takšni piškotki so določeni le kot odgovor na dejanja, ki ste jih naredili vi, kot so jezik, valuta, prijavna seja, nastavitve zasebnosti. Brskalnik lahko nastavite tako, da blokira te piškotke, vendar to lahko vpliva na delovanje naše spletne strani.

2. ANALIZE IN STATISTIKA:

Ti piškotki nam omogočajo merjenje prometa obiskovalcev in ogled virov prometa z zbiranjem informacij v naborih podatkov. Prav tako nam pomagajo razumeti, kateri izdelki in dejanja so bolj priljubljena kot drugi.

© 2019 by Zavod za varstvo pred utopitvami - ZVU, all rights resereved.