top of page

O NAS

“ZVU je bil ustanovljen z namenom delovanja na področju varstva pred utopitvami. ”

Kdo smo

Delo ZVU poteka predvsem na področju preventive in razvoja dejavnosti, ki so vezane na področje varstva pred utopitvami. Zavod deluje tako na področju športa in turizma kot na področju poplavne varnosti ter organiziranih prireditev in dela ob vodnih površinah.


ZVU je s strani UPRAVE REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE uradno pooblaščena organizacija za izvajanje usposabljanj za reševalce iz vode na divjih vodah po programu C.

Naši cilji

Osnovna naloga ZVU je zbiranje, razvijanje in posredovanje znanj s področja varstva pred utopitvami. Sem sodijo izvajanje usposabljanj za reševalce iz vode, predvsem za reševalce iz vode na divjih vodah – program C, izvajanje drugih usposabljanj povezanih z divjo vodo ter sodelovanje z domačimi in tujimi državnimi institucijami in ostalimi zainteresiranimi organizacijami, podjetji in posamezniki za katere bo Zavod prepoznal, da bi lahko pripomogli k izboljšanju stanja na področju varstva pred utopitvami.

onas3.png
Team

EKIPA

Ustanovitelji ZVU so inštruktorji, ki že od leta 2007 sodelujejo na vseh usposabljanjih za reševalce na divjih vodah po programu C, ki so bila izvedena v Republiki Sloveniji.

urbanherzog2.jpg
Urban Herzog
Inštruktor
Samo Leštan
Samo Leštan
Inštruktor
jožebiro2.jpg
Jože Biro
Inštruktor
gašperbabnik2.jpg
Gašper Babnik
Inštruktor
bottom of page